sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kevyt lounas: jaksan töissä

Ennen oli helppo ostaa kaupasta valmisruokaa tai hakea hampurilaisateria. Kun töissä on kiire ja nälkä jo kiusaa, ei oikein jaksa enää ajatellakaan. Siksi täytyi suunnitella tilanne jo etukäteen. Ostan töihinkin kassillisen salaattiaineita ja kaupan lihatiskiltä vaikkapa valmiin paistetun lohipalasen. Kymmenisen minuuttia salaatintekoon ja sitten herkuttelen terveellisellä lounaalla. Mikä parasta, lounas ei väsytä minua lainkaan, koska verensokeri ei nouse huippuunsa ja laske ryminällä niin kuin hamppariaterian jälkeen.


                                                               


Herkullisessa salaatissa aineksina ovat vain:
                                                vihreää salaattia
                                                tomaattia
                                                paprikaa
                                                kurkkua
                                                viinirypäleitä
                                                paistettua lohta tai kirjolohta


Sama salaatinpohja toimii kaikkien muidenkin ruoka-aineiden kanssa: kirjolohi, broileri, tonnikala, tofu ym. proteiinia sisältävät ja vatsaa täyttävät ainekset. Lisänä voi käyttää mitä kaapista löytyy. Ananasta, pähkinöitä, avokadoa, omenaa, melonia ja lopuksia tilkkanen vaikka yrttiöljyä.

Olen pikkuhiljaa tutustunut myös tuoreisiin yrtteihin, aluksi basilikaan ja persiljaan. Lisään niitä vuorotellen salaatteihin ja leivän päälle. Herkkua on tomaatti basilikan kanssa ja persilja kasviskeiton päällä. Miten hyvältä voikaan maistua aidot, tuoreet maut. Seuraava etappi onkin yrttien kasvatus omalla pihalla. Mutta yksi asia kerrallaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti