tiistai 8. huhtikuuta 2014

Tässä tarinani:

Olen kärsinyt migreenistä koko ikäni, mutta ajan myötä se asettui asumaan luokseni. Migreenini paheni, koveni ja kroonistui. Esto- ja täsmälääkkeiden ja kipulääkecoctailien lisäksi olisi pitänyt syödä myös mielialalääkkeitä kipukynnyksen nostamiseksi.

Jätin harrastukset, konsertit, ystävien kanssa yhteiset retket, shoppailut ja lopuksi jo lehtien lukemiset. Kotityöt ja työni kärsivät. Migreeni hallitsi jokapäiväistä elämääni ja sääteli mitä voin tehdä ja lopuksi mitä en enää voi tehdä.

Minä en ollut enää minä vaan elin vain migreenielämää.

Sain tarpeekseni ja päätin, että aloitan itseni parantamisen. Kävin optikolla, kiropraktikolla ja akupunktiossa, mutta mikään ei auttanut.

Yhtenä kauniina syyskuun tiistaina ajatukseni kirkastui ja päätin heti aamusta. LOPETAN SYÖMISEN!
Sinä päivänä söin vain kaurapuuroa, aamupalaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi.Tyhjensin ruokavalioni kaikesta turhasta ja teollisesta, sokerista, jauhoista sekä maitotuotteista.

Seuraavina päivinä ja kuukausina ruokavalioni koostui vihanneksista, juureksista, hedelmistä ja marjoista. Proteiinin lähteenä olivat kala, kana, pavut sekä pähkinät.

Kun oli kulunut kaksi kuukautta, aloin jo uskoa että ruoalla on merkitystä. Nyt olen ollut yli puolivuotta migreenittä ja haluan kirjoittaa elämäntapamuutoksestani ja toivon että tämä blogi auttaa juuri Sinua, lukijani.

Tässä blogissa kerron ruokavaliostani ja miten siinä onnistuin. Annan ohjeita ja vinkkejä sen toteuttamiseksi.


Vietimme anopin 90v synttäreitä Juhlatalo Kokissa Nummi-Pusulassa, josta tämä kuva on otettu. Suosittelen! http://www.juhlatalokokki.com/

6 kommenttia:

  1. Hei!
    Kiitos, että jaat kokemuksesi. Minkä tyyppinen migreeni sinulla on? Naisten migreeni? Onko siis kierrolla ollut vaikutusta kohtauksiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei
      Kiitos viestistäsi. Aikaisemmin migreeni tuli tyypillisistä asioista mm. Punaviini, suklaa, valvominen ym sekä hormonikierron mukaan. Myöhemmin se muutui krooniseksi ja pelkästään kymmenen minuuttia auringossa ilman aurinkolaseja saattoi laukaista migreenin.
      Kirjoitan lähiaikoina asiasta lisää.

      Toivottavasti voin jakaa kokemukseni kanssasi.
      Hyvää ja aurinkoista kevättä!
      T. Merja

      Poista
  2. Hei, Oletko kuullut Acetiumista? Se on monella ehkäissyt migreeniä eliminoimalla Asetaldehydiä elimistöstä. Samlaa vatsavaivat vähenevät. Kannattaa tutustua näihin sivuihin:
    http://www.acetium.com/fi
    ja migreeniin liittyvää:
    http://www.biohithealthcare.com/resource/files/research/protocol-migraine.pdf

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä vinkistä. Kävin sivuilla tutustumassa. Kaikki mahdolliset keinot ovat sallittuja taistelussa migreeniä vastaan. Tällä hetkellä pyrin kuitenkin keskittymään yksinomaan ravinnon vaikutuksiin, muttei ole sanottua vaikka vielä kokeilisinkin kyseistä tuotetta.
      Terveisin
      Merja

      Poista
  3. Minulla on jatkuva ja krooninen migreeni! Löysin just blogisi ja aion myös kokeilla ruokavaliomuutosta. Olen yrittänyt käyttää estolääkkeitä ja aina niistä saan jonkin lisävaivan, nyt viimeksi yritin Topimaxia ja olo oli kuin kännisellä. Mielenkiinnolla tartun blogiisi, se antaa toivoa minulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella kiva lukea viestisi. Hienoa, jos kokemukseni antaa muillekin toivoa päästä migreenistä eroon.
      Yritä jaksaa ja tsemppiä ruokavaliomuutokseen. Itse jaksoin parhaiten kun vain ajattelinkin kohtausta. Ei enää tehnyt mieli syödä niin kuin ennen ja kun tarpeeksi oli mennyt aikaa eikä migreeniä kuulunut, aloin todella uskoa ravinnon vaikutukseen.
      Korvaa vain huonot ruoat kasviksilla, vihanneksilla ja marjoilla. Ja jos nälkä tulee, niin proteiinia poskeen. Takaan, että muutaman viikon päästä keho kiittää ja sen tuntee...
      Kaikkea hyvää Sinulle
      toivon todella
      t.merja

      Poista