torstai 24. huhtikuuta 2014

Särkylääkkeet

Olen aina yrittänyt pärjätä ilman lääkkeitä tai odottanut ja ottanut vasta viime tipassa. Huomasin kuitenkin, että migreenissä kipu vain pahenee ja kohtaukset kovenevat, jos lääkitystä ei aloita ajoissa.

Tätä asiaa lääkärit aina painottavat. Otin opiksi ja söin välillä lääkkeitä jo varmuudeksi ennen nukkumaanmenoa. Ja kohtausten aikana kunnon coctailit särkylääkkeitä kolme kertaa päivässä kolmen päivän ajan. Muuten ehkä ok, mutta kun kohtauksia alkoi olemaan pari kertaa viikossa, lääkemäärä tuntui jo mahassa. Kohta sisuskalut eivät enää kestäisi. Luultavasti kärsin myös särkylääke -päänsärystä.

Joka päivä seitsemän vuoden ajan sydänlääkettä eli beetasalpaajaa estolääkkeenä. Kohtaukseen Burana 600g ja Panadol 1000g kipulääkkeinä sekä täsmälääkkeenä triptaania. Lisäksi olisi pitänyt aloittaa päivittäinen kipukynnystä nostava mielialalääkitys. Tässä kohtaa pääni sanoi "stop tykkänään".


kuva: http://m.iltalehti.fi/

2 kommenttia:

  1. Minäkin kärsin migreenistä aina tietyin väliajoin. En ole vielä löytänyt mitään, mikä kipuun auttaisi. Täytyy ehkä käydä apteekissa hieman tutkimassa, mitä kipulääkkeitä he siellä myyvät.

    VastaaPoista
  2. Minulla tuota migreeniä myöskin, reseptilääkettä ei vielä ole. Pitäisi käydä apteekissa jotain hakemassa, kunnes saa sitten sen oikein reseptin lääkäriltä. https://www.nettiapteekki.fi/

    VastaaPoista