maanantai 28. huhtikuuta 2014

Uusi alku!

Aloitin elämäntapamuutoksen ruoasta. Jättäisin lisäaineet, jauhot, maitotuotteet sekä sokerin. Mietin miten ruokavaliota voi muuttaa tai kokeilla mikä sopii ja mikä ei. Ainoaksi hyväksi tavaksi ratkaisin, että aloitan kaiken alusta.

Ensiksi, mitä voisin syödä.

Kaurapuuro olisi vatsalle hyvä aloitus heti aamusta. Hedelmät hyviä välipaloja. Ruokana juurekset, salaatit sekä kala ja kana proteiinin lähteinä. Pähkinät hyviä mutusteluun ja kahvin kanssa. Kahvia en pystyisi kokonaan jättämään, mutta vähensin 3 dl päivässä. Juon kauniista pienestä kahvikupista kahvin maitotilkan kanssa.

Lopetin kaikki muut jauhotuotteet hetkeksi, maitotuotteet paitsi kahvimaidon, lisätyn sokerin sekä sokeria sisältävät tuotteet kokonaan.

Jotkut hedelmät ja vihannekset saattavat sisältää itsessään aineita, jotka herkemmille saattavat laukaista migreenin. Näitä ovat esim. pähkinät, banaani ja tomaatti. Kokeilin siis kyseisiä tuotteita yksi per viikko. Ensimmäisellä viikolla söin vain omenan päivässä. Toisella viikolla kokeilin banaania. Ensin puolikas ja pikkuhiljaa kokonainen banaani päivässä viikon ajan. Näin yhtä ainetta kokeilemalla näin sen vaikutuksen elimistöön. Kokeiluun meni useampi viikko. Vaatii kylläkin kärsivällisyyttä ja tarkkuutta syömisissään parin ensimmäisen kuukauden ajan. Mutta näin jälkikäteen voin sanoa, että se kannattaa.

2 kommenttia:

  1. Moi!

    Mulla on ollut reilu vuoden krooninen migreeni ja oon kanssa miettinyt paljon, miten voisin vaikuttaa siihen ruokavaliolla. Mun ongelmana on kuitenkin ollut, että aina kun koitan lähteä selvittelemään mahdollisia parempia ruokavalioita, mun paino alkaa pudota. Se ei oo ollenkaan hyvä juttu, koska oon jo valmiiks normaalipainon alipainon rajalla. Kysysisinkin, että onko sulla paino pudonnut ruokavaliomuutosten myötä? Ja jos ei, niin miten oot onnistunu pitämään sen tasaisena? Pelkkä kaurapuuro ja vihannekset ei riitä ainakaan mulle alkuunkaan...

    Ja muuten sun blogi vaikuttaa lupaavalta, oonkin kaivannut tätä aihetta käsitteleviä blogeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei
      Kiitos hyvästä kysymyksestä. Olen aina ollut ylipainoinen ja siitä syystä tämän ruokavalion yksi hyvä asia oli, että laiduin kilon per kuukausi. Eli minun tapauksessani erittäin myönteinen lisäetu. Entinen ruokavalioni oli vaaleaa leipää, pullaa ja herkkuja, perunaa, riisiä ja paljon lihaa ja leikkeleitä.

      Tahtomattakin päivittäinen kalorimäärä laski puoleen entisestään eli noin 1500 kaloriin, mikä riitti laiduttamaan. Nyt paino pysyy samana vaikka haluaisinkin vielä laihtua.

      Nyt päivän suurimmat kalorit ja proteiinit tulevat vaaleasta lihasta, kalasta ja pähkinöistä. Hiilihydraatit hedelmistä, puurosta sekä täysjyvänäkkäristä, jota nyt jo syön.

      Kannattaa syödä riittävästi niitä proteiineja. Ne pitävät kalorimäärän riittävänä.

      Ja mikä parasta, en ole koskaan eläessäni syönyt näin terveellisesti!

      Jatkossa kerron lisää päivittäisistä syömisistäni. Toivon todella, että pääset eroon migreenistä!

      Poista