keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Aamupala, hyvän päivän alku!

Ikuisena herkuttelijana ja makeanhimoisena piti miettiä kaikki syömiset uusiksi. Aikaisemmin aamulla saatoin kahvin kera syödä pehmoista pullaa mielummin kuin suolaista voileipää. Taisi kehossa olla jotain pahasti sekaisin kun mielihaluat olivat mitä olivat.

Koska olin päättänyt tyhjentää ruokavalion jauhoista, sokerista ja maitotuotteista jäi kaurapuuro yksinään aika mauttomaksi ja kuivaksi aamupalaksi. Jostain kuitenkin sain idean käyttää banaania makeuttajana. Sellaisenaan se olisi liian kovaa mutta pakastettuna palasina ja laitettuna kuumaan puuroon sulamaan siitä tuli mieletön sokeripommi. Banaanin sokeri ja pehmeys tekivät kuivasta puurosta parasta herkkua. Suosittelen. Tarkastelen myöhemmin blogissani ruoka-aineiden glykeemista indeksiä eli miten ruoka vaikuttaa verensokeriin ja miksi banaani muuttuu moninkerroin makeammaksi pakastettaessa samoinkuin sipuli paitettaessa. Mutta siitä vielä myöhemmin lisää..

Aamupalaehdotus 1.

Banaaninpalat kannattaa laittaa leivinpaperille, jotta ne irtoaa hyvin!


Voilà!

Parin kuukauden päästä otin ruokavaliooni myös täysjyvänäkkärin. Voita päälle ja kurkkua, tomaattia tai muita vihanneksia, kylläpä maistuu hyvältä. Vielä herkullisempi ilman voita, on avokado viipaleina tai soseena. Moni tykkää, että se maistuu saippualta. Kuitenkin ajatus ruokaa kohtaan muuttaa myös makunystyröitä. Eli kaikki mikä on terveellistä maistuu myös hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti