lauantai 28. kesäkuuta 2014

Miksi EI maitotuotteille

Jätin aluksi kokonaan pois maitotuotteet. Ainoastaan kahvin sekaan laitoin tilkan luomu täysmaitoa. On muuten niin rasvaista että. Sitä ei ole homogenisoitu eli rasvaa ei ole pilkottu pieniksi. Kun rasva pilkotaan pieniksi, samalla myös maidon proteiini pilkkoutuu ja voi päästä suolen läpi verenkiertoon  ja joillekin aiheuttaa maitoallergiaa. Lisää maitoallergiasta tästä.

Suuressa osassa maitotuotteita käytetään lisäaineita ja lisättyä sokeria esimerkkinä jogurtit. Juustot sisältävät itsessään tyramiinia, mikä aiheuttaa päänsärkyä ja migreeniä. Varsinkin vanhat juustot ja monet kovat pitkään kypsytetyt juustot.

Käytän luomu voita ja täysmaitoa. Täysmaidossa rasva on kokkareina ja maitoa voi ravistella ennen lasiin kaatamista. Kuumaan kahviin kaadettuna rasvakokkareet sulavat hyvin ja maistuu kermakahvilta.

Kerran päätin vihdoinkin leipoa pullaa ja mikäpä parempaa kuin maito ja uunituore korvapuusti. Otin täysmaitoa lasiin ja yöäk, mikä rasvapallukka viimeisenä tunki suuhuni. Meni hetki ennen kuin taas pystyin juomaan täysmaitoa edes kahvin kanssa.




Maitotuotteiden sijaan käytän nykyään myös soija -tuotteita. Kermavaahdon tilalla soijavaahtoa. Joskus syön aamu- tai välipalalla soijajogurttia. Sisällysluettelossa näkyy kylläkin lisättyä sokeria.

Ruokaremontin tarkoitus on ensiksi saada vatsa kuntoon. Siksi maidon jättäminen alkuun helpottaa vatsan toimintaa ja tasapainottaa sitä.

Voit myös lukea lisää maidon puolesta ja sitä vastaan.
www.pronutritionist.net/maito-ja-terveys-mika-on-naytto/

raakaruoka.wordpress.com/2010/07/04/maito-petosta-ja-propagandaa-2/

www.maitojaterveys.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti