keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Makea hedelmäherkku ja soijavaahto

Kun jätin sokerin, piti keksiä jotain herkkua tilalle. Monen vuoden tapa herkutella makealla ja varmaan myös tunnesyöminen, piti jollain tavalla korvata. Hetkessä huonoista tavoista ei eroon pääse. Kahvihyvän pystyin korvaamaan pähkinäsekoituksella, mutta joskus kaipasi tosiherkkuja. Apuun tuli hedelmäherkku ja kermavaahdon tilalle kevyempi vaihtoehto Soija -vaahto.



Pari appelsiinia, kolme-neljä banaania, omenaa ja viinirypäleitä, jos kaapista löytyy. Ja jos lisäherkkuja haluaa, mansikoita ja mustikoita päälle.


Kun makuaistini parani ja aktivoitui liian sokerin ja mausteiden käytön jättämisen myötä, alkoivat aidot maut maistumaan mielettömän hyviltä. En olisi voinut kuvitellakaan, että ilman sokeria hedelmäherkku on silti niin makoisa ja makea (hieman sekoittamalla hedelmiä irtoaa banaanista tarpeeksi makeutta koko herkulle)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti