torstai 12. kesäkuuta 2014

Ehdottomuus vai kohtuus?

Kun aloitin ruokaremontin, olin alkuun täydellisen ehdoton kaikessa syömisessä parisen kuukautta. En lisännyt edes lusikallista hienosokeria puuroon enkä syönyt pientä palaa suklaata. Aluksi se olikin tarpeen, koska itseni tuntien, jos antaa ahneudelle pikkurillin se vie koko käden. Laihduttamisessa oli aina myös sama juttu. Laihdutus loppui hyvinkin nopsasti, kun söin pienen palan jotain kiellettyä.


Alkuun oli helpompi kieltäytyä herkuista, kun vaan ajattelikin migreeniä. Katse herkkuun ja mietintä migreeni kohtauksesta ja oksentamisesta. Helppo homma, siihen sai herkku jäädä.


Nyt kun on tarpeeksi mennyt aikaa , voin jo hiukan kohtuullistaa elämääni. Voin hyvinkin kerran viikossa nauttia jäätelön tai muun herkun, eikä migreeni enää siitä määrästä tule.


Mutta jos ajatellen entistä syömistä, oli kohtuus arkiruokailusta kaukana. Sokeria pukataan joka paikaan ja lisäaineita joudutaan tunkemaan joka ruokaan. Halusin kaiken mahdollisimman valmiina ja hyvän makuisena. Määrällisestikin söin liikaa. Ymmärsin vasta ajan kanssa kuinka vähällä aikuinen, liikkumaton ihminen tuleekaan toimeen. Ja kuinka hyväksi elimistölle on kohtuus ruoan määrässä. Olin uskonut vakaasti vanhan opetuksen, että kaksi lämmintä ateriaa päivässä, kuusi leipää jne. Nyt kuitenkin tiedän, etten tarvitse sitä energiamäärää.


Kummallista kyllä, kun aloitin itseni parantamisen ruokavaliolla, tuli ruoasta myös tärkeämpi asia elämässäni. En aikaisemmin ajatellut ruoan pitoisuuksia esim. salaattien nitraattia, pähkinöiden homeita, kalan sisältämiä myrkkymääriä tai kalanviljelyksen päästöjä, puhumattakaan tehoviljelystä tai lihan tehotuotannosta. En ollut kiinnostunut luomusta tai mistään terveysjutuista.

Koska migreenistä eroon pääseminen on tällä hetkellä tärkeintä sekä kehon tasapainottaminen, ehtii maailmaa pelastamaan sitten seuraavaksi, kun on ensin itsensä saanut kuntoon.

Seuraavissa postauksissani kerron miksi olin aluksi ehdoton juuri sokerille, maitotuotteille sekä jauhoille.

HUOMAUTUS: Jos olisin käyttänyt vihannesten tilalla suklaan ja leivonnaisten kuvia, olisi lukijat jättäneet tekstien lukemisen ja siirtyneet jääkaapille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti