keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Karkkipäivä




Käväisin eräänä päivänä torilla ja päätin pitää karkkipäivän! Nyt niitä taas saa, ihania tuoreita suomalaisia mansikoita, pensasmustikoita sekä herneitä.

Mustikka-superfoodia
Mustikassa on sinkkiä, magnesiumia, kaliumia, kalsiumia, karotenoideja, kuitua, C- ja E-vitamiineja sekä useita B-ryhmän vitamiineja.


Mustikan polyfenolit suojaavat sydäntä ja verisuonia ja siten myös näköä. Uutta minulle oli se, että mustikalla voi olla myös vaikutusta lihavuuden ja metabolisen oireyhtymän ehkäisyssä. Jos haluat lukea lisää asiasta, googleta mustikan terveysvaikutukset - Sitran tutkimus suomalaisista marjoista.








Mansikka-C-vitamiinipommi
Mansikka onkin sitten sellainen C-vitamiini pommi. Siinä on enemmän C-vitamiinia kuin esim. appelsiinissa. Lisäksi kuitua ja kalsiumia, kaliumia sekä fosforia ym. kivennäisaineita.






Herkulliset herneet
Niissä on proteiinia sekä B- ja C-vitamiineja. Ja kyllä nämä tuoreet herneet ovat niin makoisia. Vaikka kotimaiset marjat ovatkin näin alkukesästä kalliita, mutta kun ajattelee hyötyjä eli samalla herkuttelulla saa myös antioksidantteja eikä tarvitse ottaa vitamiinipillereitä.


Muutenkin olen joutunut muuttamaan ajattelutapani kokonaan. Ennen laitoin helposti kymmenen euroa karkkeihin. Sain niistä tuhottomasti sokeria sekä lisäaineita sen lisäksi, että menetin rahani.

Nyt voin laittaa pari kymppiäkin terveellisiin marjoihin ja hedelmiin. Herkuttelen niillä ja samalla elimistöni kiittää kaikista hyvistä rakennusaineista, joita se saa.

Palataan vielä siihen karkkipäivään:
Kotona oli myös appelsiineja, banaaneita, omenoita ja viinirypäleitä.

Kuorin ja pilkoin ja asettelin ne omiin lokeroihinsa, siitä sitten jokainen sai valita omat makunsa ja lisäksi vielä soijavaahtoa. Njam...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti