torstai 13. marraskuuta 2014

Parsakaali - aivojen ravintoa

Jos kaapista löytyy porkkanoita ja parsakaalia, niin niillä tekee tämän ruoan. Lisänä tilkka kermaa tai kasviskermaa, niin johan passaa.





Keitä kattilassa vähässä vedessä paloitellut porkkanat ja parsakaalia. Jos porkkanat jäävät isoiksi paloiksi, keitä niitä hiukan kauemmin ja lisää vasta myöhemmin parsakaalit.






Soseuta ja kattila takaisin liedelle. Mausta suolalla ja pippurilla ja loraus kermaa maun mukaan. Siinä edullinen ja maukas keitto.







Tässä vielä terveyspaketti aineksista:

PARSAKAALI
sis. A, B, E, C-vitamiineja, beetakaroteenia, foolihappoa, kaliumia, magnesiumia, rautaa, flavonoideja

Yksi pieni kukinto (n. 100g) riittää päivän C-vitamiinitarpeeseen.

Kun syödään parsakaalia ja sen yhtä ainesosaa nimeltä sulfarofaani, solut aktivoituvat ja tuottavat erilaisia terveyttä edistäviä aineita esim. antioksidantit, mitkä parantavat vastustuskykyä ja neutralisoivat vapaita radikaaleja.


Aivot

Parsakaalin NRF2 saa aikaan välittäjäaineita, jotka auttavat solujen yhteydenpidossa ja viestinnässä. Aivojen toiminta on erittäin riippuvainen näistä välittäjäaineista ja aivosolut tarvitsevat hyvin toimivia välittäjäaineita.

Tulehdukset

NRF2 vaikuttaa tulehduksiin. Mekanismi tuottaa tulehdusta käsitteleviä ja niihin vaikuttavia aineita.

Parkinsonin tauti

NRF2 -proteiinin tuoton kohottamisen avulla on mahdollista saada täydellinen suoja Parkinsonin tautia vastaan.

Syöpä

Parsakaalin on useissa tutkimuksissa todettu hoitavan ja ehkäisevän tehokkaasti syöpää, varsinkin rintasyöpää.

Myrkyt
Parsakaali tuottaa kehossa neutralisoivia ensyymejä. Nämä ovat aineita, jotka poistavat myrkkyjä elimistöstä.

Sydäninfarkti

Parsakaalin syöminen vähentää sydänkohtausten riskiä parantamalla kehon valmiutta vastustaa soluvaurioita.


Lue lisää parsakaalin terveysvaikutuksista

PORKKANA

sis. beetakaroteenia mikä muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi, C- ja B-vitamiinia, magnesiumia, kalsiumia, rautaa, kaliumia, fosforia

Puhdistaa verta, auttaa väsymykseen, anemiaan, alentaa veren kolestrolia, parantaa ihottumia ja ihon laatua. Beetakaroteeni vaikuttaa esim. silmien sekä limakalvojen hyvinvointiin.

Beetakaroteeni eli A-vitamiini suurina annoksina esim. pillereinä nautittuna voi olla käänteinen vaikutus terveyteen. Suomalaisessa SETTI -tutkimuksessa beetakaroteeni ei näyttänyt ehkäisevän sydäninfarkteja tai sepelvaltimotautia. Miehillä, jotka olivat jo sairastaneet sydäninfarktin, beetakaroteeni näytti jopa lisäävän sepelvaltimotautikuolleisuutta.

Tässäkin luonnollisuus on paras ratkaisu eli porkkanaa normaalisti ja kohtuullisesti ruokana eikä mitään yliannostuksia pillereistä.

Lue lisää porkkanan terveysvaikutuksista

ja tässä vielä lisää täsmäravintoa juureksista

ja tässä juttu vitamiineista tuli tieteen harharetki

1 kommentti:

  1. Vilpittömästi olin niin surullinen, kun aviomiehelläni todettiin Parkinsons-tauti 2 vuotta sitten, kun hän oli 49-vuotias. Hänellä oli ojennettu asento, vapina, oikea käsi ei liiku ja myös sykkivä tunne kehossaan. Hänet asetettiin Senemetiin 8 kuukaudeksi, minkä jälkeen Siferol otettiin käyttöön ja korvattiin Senemetillä. Tänä aikana hänelle diagnosoitiin myös dementia. Hän aloitti hallusinaatiot, menetti yhteyden todellisuuteen. Epäillään, että se oli lääkitystä, otin hänet pois Siferolilta (lääkärin tietämyksen mukaan) ja aloitin hänet tohtori Itohanilta tilaamallamme luonnollisella kasviperäisellä koostumuksella. Hänen oireensa heikkenivät täysin Dr Itohan HERBAL Formula- tai Parkinsons-taudin luonnollisen 3 viikon käytön aikana. yrttivalmiste. Hän on nyt melkein 51-vuotias ja pärjää hyvin, tauti on täysin käännetty! aviomieheni parani ja nyt aviomiehelläni ei ole Parkinsonsia, menin sairaalaan, joka sanoi, että Parkinsonille ei ole parannuskeinoa, ja ilmoitin heille aviomieheni paranemisesta ja he olivat yllättyneitä. ota yhteyttä tohtori Itohaniin myös muiden useiden sairauksien varalta ja saat neuvoja avioliittoasioiden hoitamiseen. Hän on hyvä mies
    Sähköposti greatcureman@gmail.com
    Whatsapp +2348152855846

    VastaaPoista